Gyik

Anyakönyvvezetőhöz történő bejelentkezést kinek kell intézni?

Az anyakönyvvezetőhöz minden esetben a házasulandóknak kell bejelentkezni, érdemes telefonon jelezni neki az esküvő dátumát, de csak akkor jelentkezzetek be Nála, ha már foglaltatok nálunk időpontot és az esküvőt Nován szeretnétek tartani. A személyes bejelentkezést legkésőbb az esküvő előtt 30 nappal kell megtenni.

A novai helyi illetékességű anyakönyvvezető elérhetősége: Lapat Janka  92/577-026

Hánykor  legyen a helyszíni polgári? 
A helyszíni polgári szertartás időpontját a nagy nap menetrendjétől és az adott évszaktól függően egyeztetjük Veletek a szervezés során.

Egyházi szertartást is lehet tartani a helyszínen? 

Egyházi szertartás megrendezésére a novai barokk stílusú, római katolikus templomban van lehetőség, ami a szabadidőközponttól 800 méterre található. A közelben, Becsvölgyén található református templom, Barlahidán pedig evangélikus templom.

Miért érdemes őszi, vagy tavaszi időpontot választani esküvőnk időpontjául?

Tavasszal és ősszel többféle kedvezményt kaphatsz a csomagajánlatok és szolgáltatások árából. Ebben az időszakban lehetőség van arra is, hogy a dekorációt magatok készítsétek, vagy külsős dekoratőrre bízzátok, illetve behozhattok minden italt a kávé kivételével. A szolgáltatókat sem kell vadásznotok, nagyobb eséllyel találtok kedvetekre valót, akár kedvezményesebb áron is.  

Miért jó az opció?

Az opciós időn belül az időpont szabad marad, de mások számára addig nem foglalható. Amennyiben az opciós idő lejártáig nem történik foglalás, az időpontot másnak értékesítjük, melyről külön értesítést nem küldünk.

Sok gyerek lesz a vendégek között, rájuk kapunk kedvezményt?

Csomagajánlat foglalása esetén  a 10 éven aluli gyerekekre 40 %, etetőszékben ülő gyermekekre 90% kedvezmény érvényesíthető.

Ciklámen, Csicsergő vagy Göcsej menü 2 éves korig ingyenes, 10 éves korig 30 % kedvezmény.

Gold Prémium és Gold Prémium Plusz italcsomagból 10 éves korig 30 % kedvezmény jár.

Mit tartalmaz az italcsomag Light? 

Az italcsomag Light pontos tartalmát megtaláljátok a letölthető ajánlat aloldalon, az ajánlatunk 9. oldalán. 

Göcsej menüt választanánk, ez mit tartalmaz?

A Göcsej menü pontos tartalmát a letölthető ajánlat aloldalon, az ajánlatunk 6. oldalán találjátok, a menü leírása alatt pedig a húsos tálra választható húsok listáját olvashatjátok. 

Miért éri meg dekorcsomagot választani?

A nálunk rendelkezésre álló dekorációs anyagokból teljes teremdekorációt készítünk a rendezvényteremben, kiemelt időszakban a dekorációt kizárólag tőlünk rendelhetitek. Csomagajánlat rendelése esetén az egyedi dekorációs elképzeléseiteket -30% árkedvezménnyel valósítjuk meg.

Lufipostát tudunk rendelni? 

Lufiposta felengedésére van lehetőség. Ennek készítését nem tudjuk vállalni, a lufikat felfújt állapotban tudjátok behozni hozzánk. A megrendelésnél arra figyeljetek, hogy egy lufi nem bír el egy képeslapot.

A polgári szertartáshoz lehet még plusz dekorációt rendelni? 

Polgári szertartás dekorációját kizárólag a rendezvényhelyszín biztosíthatja - így a legnagyobb rugalmassággal tudjuk kezelni az időjárásfüggő helyszínváltoztatást.

A polgári szertartás helyszín (tópart, vagy fedett terasz) alapdekorációja mellé rendelhettek kiegészítésként még exkluziv polgári szertartás dekorációt is (tartalmazza a girlandot boldogságkapura sok zölddel és virágokkal, virágszőnyeget, a helyszín virágdekorációját). Ennek felára 25.000,- Ft. 

A polgári szertartáson sziromszórás lehetséges? 

A szabadidőközpont területén kizárólag élő virágról származó szirmokat megengedett szórni. Különleges szirmomszőnyeget tudtok tőlünk rendelni a szertartás helyszínére, a padok közti útvonal lefedése,10.000,- Ft felár ellenében. 

Hogyan tudok szállás foglalni, ha esküvőre megyek Önökhöz?

Esküvői rendezvény esetén a szállásigényeket a leendő ifjú pár gyűjti össze és juttatja el nekünk, mivel az esküvő nálunk kizárólagos rendezvény, ezért egyéni szállásfoglalásokat nem fogadunk el.

Mi szokott lenni a köszönetajándék?

Néhány tipp, ha tanácstalanok vagytok a köszönetajándékkal kapcsolatban: mézeskalács, amit egyedileg tudtok a vendégeknek készíttetni. Ha vendég nevét írjátok rá, akkor akár "ültetőkártyaként" is szolgálhat. Kristály ültetőkártya tartó, amit a lakodalom végén a vendég magával vihet. Juta szalvétatartó, amit a vendég szintén elvihet magával, később evőeszköz tartóként is szolgálhat. Saját készítésű méz, lekvár, pálinka...ezek csomagolásában segítünk Nektek. Kerámia dísztárgyak (plakett, hűtőmágnes).

Hogy kerül a köszönetajándék a vendégek asztalaira?

A köszönetajándék kirakását díjmentesen vállaljuk, ezzel Nektek nincs plusz munkátok. Amennyiben a köszönetajándék egyben az ültetőkártya is, akkor asztalonként sorba rendezve kérjük tőletek.

Mekkora a tánctér?

A teremberendezés során törekszünk arra, hogy a rendezvényterem 1/3-ad részét meghagyjuk tánctérnek (létszámfüggő).

 Pénteken érkeznek vendégeink nekik majd az étteremben rendelünk vacsorát-milyen étlapról választhatunk?

Éttermünkben nem működik A’la carte konyha, vacsora rendelésére azonban van lehetőség előzetesen leadott létszám alapján.

Kutyánkat is hoznánk az esküvőre?

Háziállatokat sem a szabadidőközpont területén sem a szobákban sem áll módunkban fogadni.

Hol  helyezhetem biztonságba a vendégek által hozott ajándékokat?

Az ifjú pár számára ajándék szállást biztosítunk a lakodalom éjszakájára egy széffel felszerelt apartmanban.

Lefoglaltam egy időpontot, de esküvőt el kell halasztanunk. Ilyenkor mi a teendő? 

Időpont lemondását, vagy módosítását írásban kell megtenni, a szerződés értelmében a befizetett foglaló ebben az esetben nem jár vissza. Időpontot módosítani előzetes egyeztetés alapján, a szabad helyek függvényében lehetséges.

Meddig kell megmondanom a pontos létszámot?

A végső vacsoralétszámot és a végleges szálláslistát a rendezvény előtt 10 nappal kérjük Tőletek.

Miért nincs virágdekoráció a csomagajánlatokban?

A virágdekorációval kapcsolatban eldönthetitek, hogy a virágokat a vendégek asztalaira tőlünk kéritek felár ellenében (előzetes egyeztetés és árajánlat alapján), vagy külső virágostól rendelitek. A dekorációs csomagok vázabérletet tartalmaznak.

Miért éri meg márciusban tartani az esküvőmet?

Sok előnnyel jár egy szép tavaszi esküvő. Március 30-ig a csomagajánlatok és a szolgáltatások áraiból -10% kedvezményt biztosítunk. A szolgáltatók kiválasztása is egyszerűbb, többféle választási lehetőségetek van, mint főszezonban. Lehetőség van saját dekoratőr alkalmazására, vagy akár magatok is elkészíthetitek a dekorációtokat. Ebben az időszakban akár minden italt behozhattok a kávén kívül.  

Hol fotózzunk?
Fotózásra több helyszín is rendelkezésre áll 10 hektáros parkunkban. A polgári szertartás helyszíne (a fedett teraszon és a tóparti helyszínen is) a szertartás ideje alatt áll rendelkezésre, ott a szertartás után fotózásra nincs lehetőség. Lehetőség van fotózási háttér bérlésére, amit az időjárástól függően, akár kültéren is el tudunk helyezni.

A vacsora maradékát elvihetjük a lakodalom után?

  A vacsora maradékából a húsokat és a réteseket tudjátok másnap, (de legkorábban a vacsora végén) elvinni, amennyiben biztosítatok hozzá csomagolóanyagot. Erre kizárólag tálas felszolgálás esetén van lehetőség, büféasztalon felszolgált ételeket nem áll módunkban kiadni.

Lehetséges, hogy néhány vendég érkezne, akik csak a szertartáson vesznek részt, de a vacsorára már nem maradnának, erre van lehetőség? 

 Amennyiben lesznek vendégeitek, akiket csak a nálunk tartandó polgári szertartásra hívtok meg, azt előzetesen egyeztessétek velünk. 

A vacsoravendégeken kívül érkezne még néhány vendég, akik a vacsorára nem hivatalosakŐk tudnak valahol külön vacsorázni?

Amennyiben a vacsoravendégeken kívül más vendégeket is hívtok (pl. babysitter, egyéb kísérő, aki nem hivatalos a vacsorára), őket a szolgáltatókra is érvényes áron áll módunkban fogadni - ennek a pontos ára a választott csomagajánlat, vagy szolgáltatások függvénye.

Lesőket fogadhatunk az este folyamán?

Lesők érkezése esetén egyeztessünk a nekik szánt ellátásról, hogy étel és ital szempontjából mit kaphatnak, az Ő italfogyasztásukat itallap áron tudjátok fizetni.